Ville du blitt overrasket om jeg kontaktet deg i en Teams-chat?

Ja, det er mulig å kontakte personer i andre organisasjoner på Teams om dere bruker Teams i deres organisasjon. Med mindre denne muligheten er aktivt sperret hos dere kan du søke opp Teams-brukere i andre organisasjoner dersom du kjenner epostadressen deres. Du kan også motta invitasjoner til chat med andre.

Start en Chat med en fra en annen organisasjon

Det er kanskje ikke naturlig i dag å starte en chat med noen som en første kontakt. Da vil vi kanskje heller sende en epost. Men det kan endre seg.

Det er ikke uvanlig å ringe noen du ikke har hatt kontakt med før, sende dem en melding på LinkedIn, eller en tekstmelding. Så hvorfor ikke en Teams-Chat?

Likevel er det nok mest naturlig å chatte med noen du allerede har kontakt med, og det kan være et godt alternativ til epost for kortere meldinger, og for å gjøre raske avklaringer. Typisk er reaksjonstiden på chat mye raskere enn på epost.

Er du bekymret for å bli spammet?

Akkurat som du kan blokkere noen fra å sende deg en epost ved å markere den som søppelpost, kan du blokkere en uønsket chat-avsender. Det blir omtrent det samme som å blokkere et telefonnummer.

Du velger selv om du svarer på chatten, og du kan blokkere kontakten om du ikke vi akseptere meldinger fra personen. Se illustrasjon.

 Er Chat den riktige kanalen?

Selv om du teknisk sett kan starte en Chat med en person i en annen organisasjon er det ikke sikkert dette er den rette kanalen. Jeg jobber med en virksomhet som utfører tjenester og har et supportapparat for å støtte kundene. De får av og til henvendelser til ansatte som heller burde vært gjort på Websiden, eller til en kundestøtte-adresse. Mange synes det er greiere å kontakte en person de vet om i virksomheten enn å gå gjennom systemet, men det er ikke så lurt fordi henvendelse ikke blir logget og personen du kjenner ikke er den rette å spørre.

Trenger dere en samtalepartner for å bli enige om smarte nye måter å arbeide og samarbeide på? Gjennom Smart endring bedriftsinterne workshops kan dere teste nye muligheter, samtidig som dere snakker om hvordan dere vil samarbeide nå.