Elsker du Apple men er låst til PC på jobb? Fortvil ikke! Her er dine muligheter.

Selv om jobben har standardisert på PC med Windows har du fortsatt mange muligheter til å bruke både iPhone og iPad til nyttige oppgaver i kombinasjon med jobb-PC'en.

Hva er iPhone nyttig til?

Skjermbilde 2014-06-16 kl. 07.54.32
Skjermbilde 2014-06-16 kl. 07.54.32
  • Du har den alltid med deg og kan raskt slå opp avtaler og mulige møtetidspunkter når du ikke sitter ved PC'en.
  • Det er veldig raskt å sjekke dagens gjøremål om du bruker oppgaver i Outlook.

Tips: Sveip ned fra toppen av skjermen for å se dagens kalender og gjøremål synkronisert med Outlook. Se illustrasjon.

  • Du kan notere oppgaver du kommer på i farta for så å behandle og prioritere dem på PC senere.
  •  
  • Telefonen er også suveren til å ta bilder av viktige lysbilder på et seminar, et kurs eller av flipover-sider på en workshop.

Tips: God nyhet for deg som ofte fotograferer lysbildene på seminar med telefonen!

Ja, du kan også bruke den til å lese e-post, men jeg anbefaler å begrense dette til et minimum og bare lese de e-postene som ser ut til å være svært viktige å lese umiddelbart. Om du faller for fristelsen til å åpne all e-post på telefonen vil du oppleve at du må gå igjennom alt på nytt i Outlook senere. Da er det ikke enkelt å huske hva man har behandlet og hva du ikke gjorde noe med. Det blir mye dobbelt arbeid.

Hvordan kan du bruke iPaden produktivt til jobbformål?

Der hvor PC'en ikke er populær er i møter der andre fort mistenker deg for å lese e-post og spesielt i 1:1 samtaler. Der vil du helst ikke ha en PC-skjerm som står opp mellom deg og din samtalepartner. Men, det er veldig praktisk å ha grunnlagsmateriale for møtet der og kunne ta møtenotater som du senere har tilgjengelig også på PC'en. Se her for hvordan du gjør det: Den beste bruken av iPad på jobben er ….En god del e-post er ofte bare til informasjon, slik som nyhetsbrev og oppdateringer fra sosiale media. Om du kan skille ut det fra de e-postene som krever mer behandling er disse fine å lese på telefon og enda bedre på iPaden. Her er hvordan: E-post på telefonen - et gode eller en plage? Det kommer an på hvordan du organiserer E-posten din.Du kan også bruke den til enkel behandling av dokumenter i Word, Excel og PowerPoint dersom du har Office365 på jobben. Pad har riktignok fått fulle versjoner av Microsoft Office-programmer, men det er uansett raskere og bedre å jobbe i disse programmene på PC.

Hva bør du fortsette å gjøre på PC?

Ett av de programmene mange bruker mye tid i er Microsoft Outlook. Behandling av oppgaver som kommer i e-post og som gjerne inneholder vedlegg, lenker til godkjenninger og tilgang til ulik informasjon er best å jobbe med på PC. Du kan faktisk bli ganske frustrert om du forsøker å behandle dette på telefon eller nettbrett fordi du kommer et stykke og så stopper det opp fordi du trenger informasjon du ikke har tilgjengelig på iPaden. Planlegging og prioritering, innkalling til møter og annet som krever god oversikt er også mye enklere å jobbe med på PC. Se her hvordan du kan bruke Outlook som ditt personlige planleggings og prioriteringssystem:
Skal du skrive mye, jobbe med budsjetter i Excel og benytte fagapplikasjoner er nok også PC'en et bedre valg og for mange det eneste.