Kan man søke i Outlook epost-vedlegg?

Det var et spørsmål jeg fikk på et kurs i Smart bruk av Outlook i forrige uke. Jeg må innrømme at jeg ikke tok den på strak arm. "Jaaa… jeg tror da det" svarte jeg. Heldigvis kom en annen kursdeltaker meg til unnsetning. "Ja se her sier han begeistret. Jeg bruker det ofte fordi jeg har behov for å søke etter fakturaer fra ulike firma. Jeg får varsler om inngående faktura i Innboksen og sorterer dette til en mappe med en regel. Men problemet er at de kommer fra den samme system-avsenderen og alle overskriftene er like. Da måtte jeg åpne hver epost for å finne den rette fakturaen.

Søk etter reisekvitteringer fra SAS der reisemål er Stockholm

Men nå bruker jeg søkefunksjonen i Outlook. Sånn gjør du det: Sett markøren i søkeboksen og velg Mer og marker Vedlegg inneholder"

Søkemeny med flere søkevalg

Søkemeny med flere søkevalg

Jeg testet ut dette nylig da jeg skulle finne en flybillettkvittering fra SAS. Først søkte jeg på avsender, men da fikk jeg 130 treff. Så valgte jeg å legge til vedlegg som inneholder Stockholm. Da fant jeg det med en gang ettersom reisemål selvfølgelig står i PDF-dokumentet.

For flere smarte måte å finne igjen epost raskere se Slutt å lete i Outlook mapper! Bare søk