Den beste appen for å unngå uønskede jobbdistraksjoner

Internett svømmer over av lure råd og apper som skal hjelpe deg å holde konsentrasjonen og ikke bli distrahert i arbeidet, som for eksempel denne: 14 Tools to Help You Avoid Distractions and Stay Focused at Work

Råd og apper kommer i flere styrkegrader,

  • Lett - slå av varsler
  • Middels - hindrer deg å gå inn på apper som for eks. Facebook en bestemt tid
  • Sterk - slå av Internet og bruk evt. PC bare som skrivemaskin
  • Avholds - Slå av alle elektronisk eenheter og bruk papir og blyant

Artikkelen over inneholder forslag i alle disse kategoriene unntatt lett, så jeg tenkte å supplere med dette. Istedenfor å lete etter og installere ymse apper fra Interenett for å hjelpe deg å holde konsentrasjonen er den beste appen allerede installert. På iPhone og iPad heter den Innstillinger :-)

Gå inn på Innstillinger og velg Varslinger. Der kan du enkelt slå av varsler for de appene som forstyrrer deg mest, som for eks. mail og Facebook. Du vil sannsynligvis ikke gjøre dette for Meldinger fordi det vil føles som for sterkt. Får jeg en melding fra min datter vil jeg faktisk bli varslet med en gang istedenfor å finne meldingen etter et par timer.

Det er heller ikke sikkert at du vil slå av varslinger totalt. Derfor har du ulike graderinger du kan velge for ulike apper.

Det kan være helt greit å tillate at varslingene vises i Varslingssenter så du enkelt kan se alle varslinger på en tidslinje når du velger det selv. Det jeg definitivt ville slå av er Lyder og Vis på låst skjerm. Gjør du dette blir du ikke forstyrret av annet en telefon og meldinger. Dette enkle grepet, som du kan gjøre mye fortere enn å lete etter- og installere spesialapper, vil ta bort de aller fleste av de uønskede forstyrrelsene på telefonen.

For Android er det ikke så mange graderinger på varslingsinnstillinger. Se denne artikkelen på Dinside for flere tips om dette..

For PC er det uten tvil Outlook som er det mest forstyrrende kilden. Når du sitter i en kalkyle, eller skriver på et dokument og det kommer opp et flagg som viser deg tittelen på en ny epost mister du konsentrasjonen i fra 30 sekunder til flere minutter. Så faller man av og til for fristelsen og klikker på den - og da er man jo helt ute av det man hadde tenkt å jobbe med. For å slå av disse unødvendige varslene, se Hvordan i all verden kan du jobbe effektivt når du blir avbrutt av ny E-post hele tiden?