På tide å teste Copilot for Microsoft 365 nå?

Når Microsoft gjorde det mulig å abonnere på Copilot for M365 for en, eller få brukere satte mange virksomheter i gang pilotprosjekter med utprøving. Jeg har selv fulgt ett av disse tett, og jeg mener det er en god måte å vurdere om dette skaper verdi tilstrekkelig for å mer enn doble abonnements-kostnadene for Microsoft 365.

En av utfordringene med å prøve ut Copilot til nå har vært at du måtte bytte Office-språk til engelsk, skrive instruksjoner på engelsk, og har hatt begrensede muligheter til å behandle norsk-språklige dokumenter. Men nå støtter Copilot norsk, og det gjør det mye mer tilgjengelig og nyttig.

Du må ikke (og bør ikke) bytte til NYE Outlook for å få nytte av Copilot

Microsoft har tidligere brukt som argument for at du skal velge Nye Outlook som er til utprøving nå at du da får tilgang til Copilot. Men fordi mange foretrekker dagens Outlook av mange gode årsaker, er et nå blitt full støtte for Copilot også i det som nå kalles Outlook Classic. I tillegg er det full støtte for Outlook på Mac og på mobil.

Bruk av Copilot i Outlook kan gi umiddelbar nytteverdi til og med uten opplæring.

Å få gode resultater fra Copilot på dine data i M365 er mer krevende

Min erfaring, og det jeg har sett i pilotprosjekter, er at vi har store forventninger til å kunne bruke Copilot på egne jobbdata. Det er kanskje også der det største potensialet ligger over tid, men som også krever mer opplæring og trening for å oppnå det vi ønsker.

Vi kan bruke Copilot i Teams-chat eller i nettleser til å søke etter, og sammenstille data fra alt du har tilgjengelig i epost, kalender, Teams og SharePoint-områder. Du kan for eksempel be Copilot om et sammendrag av epost og Teams-meldinger, og trekke ut mulige oppgaver du må gjøre basert på disse. Det er bare en av mange muligheter. Men bare det å vite hva du kan spørre om er en utfordring. Hva er problemet vi skal løse? Hvor kan vi bli mer effektive og kreative?

Les mer om dette i Hvordan får du maksimal nytteverdi av KI-verktøy som Copilot? 

Ikke undervurder KI-mulighetene du allerede har inkludert i M365

Har du ikke tilgang til Copilot for M365? Fortvil ikke, det er masse du kan gjøre med Copilot i Edge, og som er inkludert i alle Microsoft 365 abonnement. Der har du har tilgang til GPT4 Turbo modellen som gir deg mulighet til å blant annet:

  • Generere sammendrag av nettinnhold og jobbdokumenter

  • Generer gode tekstforslag med tilpasset form og tone uten å måtte kunne “prompting”.

  • Tolke bilder tatt med mobil eller på PC og behandle tekst i bilde

  • Generer bilder med Microsoft designer du kan publisere på nettet.

Ønsker dere en systematisk introduksjon til Copilot for Edge og/eller Copilot for Microsoft 365, og med gruppearbeider? Ta gjerne kontakt med bjorn@smartendring.no, eller ring meg på 90173524. Du finner en beskrivelse av hva en slik workshop kan inneholde her: Smart og sikker bruk av KI du allerede har i Microsoft 365. Den kan tilpasses deres behov, også med bruk av Copilot for M365 om dere har det.