Kan jeg slette Teams-chatter jeg ikke vil se?

Kan jeg bli kvitt møtechattene? De chattene som er viktig for meg drukner blant disse!

Når du går inn i Teams-chatten kan du se dine nylige chatter. Der finner du en blanding av 1:1 chatter, gruppechatter, og ikke minst møtechatter. Jeg får ofte spørsmål om man kan slette noen disse fordi mange synes det er forvirrende og at chattene du er interessert i drukner.

Du kan ikke slette chatter, men du kan skjule de chattene du ikke trenger å se. Men da må du gjøre det for hver chatt så det er ganske tidkrevende, og ikke verd bryet. Bruk heller muligheten til å filtrere chatthistorikken. Dersom du vil finne en chatt med en bestemt person, eller du ønsker å ikke vise møtechattene, velg filtrer!

Nå kan du søke direkte etter personer som er med i en chatt, eller du kan trykke på de tre prikkene og velge å se bare Chatter. Da slipper du å se alle møtechattene.

Teams-chatten er en fleksibel måte å samarbeide på som er flott å bruke for alt som ikke passer å gjøre i Team vi oppretter for ulike formål. Du spør for eksempel ikke en kollega om dere skal ta en kaffe sammen i en Teams-kanal. Der samtalen er mer personorientert enn saksorientert vil normalt chatten være et bedre valg.

Vil du lese mer om ulike måte å benytte Teams-chatten på? Her er noen eksempler.

Samarbeid i Teams gruppechat når du ikke har et Team som passer

Er det OK å ha en privat chat mens man deltar i et nettmøte?

Du kan bruke møtechat i Teams til mer enn du tror

Lykke til med chattingen, og husk mobilen! Bruk Teams-chatt til jobbformål, og Messenger, Whatsapp og andre kanaler til private formål.