Vil Microsoft To do overta for oppgavevisningen i Outlook?

Har du fått "nye Outlook" på din PC? Om ikke får du det nok snart. Det første du legger merke til  er at valgene mellom epost, kalender og oppgaver er flyttet fra bunnen opp på siden. Det er for å gjøre Outlook-programmet og Outlook i nettleser likere. Der vil du også se at de har klemt inn To do symbolet i tillegg til den tradisjonelle oppgavelisten. I Outlook for Web vises bare To do.

Tips! Om du ikke har fått den nye layouten ennå, sjekk om du kan slå den på med Prøv det nå øverst til høyre i Outlook.

Microsoft To do har aldri blitt lansert med brask og bram, men mange har funnet appen på mobilen, eller på PC/Mac. Jeg møter stadig mange som er begeistret for To do og enda flere som er litt overveldet av alle appene og funksjonene som er en del av Microsoft 365.

Microsoft har hatt programvare for å håndtere oppgavelister på PC siden lanseringen av Outlook i 1997, og for Mac i 2011.

VI må jo ha oppgavelisten på mobilen

Dere som bruker Microsoft Outlook på mobil har sikkert oppdaget at der er det ikke noen oppgaveliste og etterhvert ble det klart at det også var nødvendig å ha en oppgaveløsning for mobil. I 2017 kjøpte Microsoft selskapet og mobilappen Wunderlist som så er videreutviklet til det som i dag er Microsoft To do.

To do er Microsofts oppgavesentral

Her kan du se hvor sentral Microsoft To do er. Det er det eneste programmet som binder sammen oppgaver fra alle kilder i en liste, fra flagget epost til Planner-oppgaver.  

Jeg bruker mest To do på mobilen. Da kan jeg skrive inn oppgaver der når det ikke passer å dra opp PC'en. Da ligger oppgavene og venter på meg i min oppgaveliste også i Outlook. Det er fint at To do nå er integrert i Outlook og den har en bedre visning enn den tradisjonelle oppgavevisningen. Jeg ber bare Microsoft om en ting. Ikke fjern planleggingsvisningen i Outlook for Windows der jeg kan se alle avtaler og oppgaver samtidig. Den er gull verd for meg. Les mer om dette i Er du en planlegger eller en dagsprioriterer? Outlook og To-Do passer for begge

Vil du og dere lære ta i bruk To do og resten av Microsoft oppgavesystem har Smart endring flere workshops av ulikt omfang, fra 40 minutters frokost/lunsj-workshop i Få stålkontroll på forespørsler og egne oppgaver, til 2-3 timers workshop i Smart prioritering og planlegging med Outlook, Teams og To do. Den siste finner du også som nettkurs på https://nettkurs.smartendring.no