Hvordan i all verden kan du jobbe effektivt når du blir avbrutt av ny E-post hele tiden?

Sier det pling når du får ny E-post? Ble du sittende å lure på hvem den var fra? Ble du nysgjerrig og falt for fristelsen med å se hva det var?Enda verre, får du opp et flagg på skjermen som viser at du har fått en ny E-post? Øynene dine, og underbevisstheten vil lese denne umiddelbart. Forskning viser at du mister konsentrasjonen i 30 sekunder til flere minutter når dette skjer.

Og hvor fristende er det vel ikke å klikke på flagget og åpne E-posten dersom det ser ut som noe interessant. Da er du virkelig langt ute av det du arbeidet med og det vil ta deg lang tid å komme tilbake til det du egentlig hadde bestemt deg for å arbeide med.
Gjør deg selv en tjeneste å slå av disse varslene i Outlook! Ta bort alle merker under Meldingsankomst. I det minste Spill av en lyd, og Vis et skrivebordsvarsel.

I Outlook, velg FIL -> Alternativer og gå til E-post alternativer

082713_1128_hvordaniall2.png

Nå er det du som bestemmer tidspunktet for behandling av ny E-post, ikke senderen av E-posten.