Gi deg selv en mulighet til å planlegge dagen før den tar deg

De fleste har en morgenrutine der de henter seg en kopp kaffe, setter seg foran PC’n og stuper inn i Innboksen. Der blir man borte en stund, kanskje til man skal i et møte. Det er ikke sikkert det er den beste måten å starte dagen på.

Kanskje det hadde vært bedre å gjøre en eller flere av oppgavene i oppgavelisten før eposten «tok deg»? Men det er så vanskelig når man kommer rett inn i Innboksen når man åpner Outlook. Vil du bryte denne vanen kan du velge å starte Outlook i kalendervisning.  Da du vil se dagens avtaler og oppgaver først.

Dette gir deg et godt overblikk over både møter og avtaler, og i tillegg dagens oppgaver. Da er du bedre rustet til å prioritere ny epost i forhold til dette.

Dette gjør du: Velg Fil -> Alternativer -> Avansert og endre hvilken mappe Outlook skal starte i. Velg kalender.

Ser du ikke oppgavelisten under kalenderen? Gå til kalenderen, velg visning og sett Dagens oppgaveliste til Normal. Velg så å Ordne etter startdato, og bruk denne til å velge hvilken dag du skal gjennomføre oppgaven.

Trenger du og dine kolleger hjelp til å finne praktiske måter å planlegge- og styre hverdagen på og sikre bedre måloppnåelse? Sjekk gjerne mine korte, effektive 2-timers workshops