Leser du artikler på nett i julen? Ta vare på de gode i OneNote!

Utklipp fra New York Times Business

Utklipp fra New York Times Business

Det er dårlig med papiraviser og tidsskrifter i julen, så flere enn vanlig holder seg oppdatert og leter etter gode artikler på nett. Noen av disse blir vi ikke ferdig med, eller vil ta vare på til senere.

OneNote Clipper er et fantastisk verktøy til å gjøre dette. Den går utover det å ta et skjermklipp som bare gir deg et bilde, men gir deg hele artikkelen med tekst du kan redigere samt alle bildene. Den tar til og med bort reklamen som ofte ligger mellom avsnitt i artikler på nett.

Installasjon av OneNote Clipper i nettleser

Installasjon av OneNote Clipper i nettleser

Jeg har testet OneNote Clipper med Safari, Chrome på Mac og Windows, og med Edge. Alle fungerer helt likt og veldig bra. Det fungerer på Internet Explorer også, men installasjonen er litt annerledes.

For å bruke OneNote Clipper må du ha et sky-abonnement fra Microsoft. Om du har Office 365 på jobben kan du bruke dette. Ellers må du ha en gratis Microsoft konto 

Kjenner du ikke til OneNote?

Har du Office har du det allerede OneNote. På Windows, trykk Start og skrive onenote så vil du få opp OneNote 2010, 2013, eller 2016. Det finnes også en gratis OneNote-versjon for Windows 10. Denne heter bare OneNote. Den kan også brukes, men den versjonen som følger med Office er bedre og har flere muligheter.

For flere ideer om hva du kan bruke OneNote til, skriv OneNote i bloggens søkefelt så får du mange tips. Vil du ha en hurtigstart kan du som mange andre delta på 2-3 timers lynkurs der du lærer å arbeide og samarbeide smartere med kolleger og samarbeidspartnere for felles aktiviteter, og forberedelse, gjennomføring og oppfølging av møter ut å sende en eneste epost. Få mer informasjon på Smart arbeid og samarbeid med OneNote