Jeg får ofte epost med vedlegg i Outlook - Hvordan får jeg lagret vedlegget i Teams?

BIlde viser kvinne som tenker

Vi forsøker så godt vi kan å brukt Teams til å dele dokumenter og det fungerer veldig bra internt. Men jeg mottar stadig dokumenter fra eksterne som vedlegg til epost. Hvordan får jeg lagret dem i den rette kanalen i vårt Team?

Det vi er vant til er å velge Lagre som for vedlegget i eposten, men der finner jeg ikke mine Team. Så prøver jeg å dra dokumentet over til Filer i kanalen, men det fungerer ikke. Så hva gjør jeg?

Som vanlig er det flere måter å oppnå et ønsket resultat i Office, så her skal jeg beskrive to muligheter som begge resulterer i at jeg får lagret dokumentet i ønsket Team og kanal.

Den enkle

Illustrasjon viser LAgring av Dokument i Teams med mellomlagring på skrivebordet

Mange som har jobber med SharePoint langt tilbake vet at den enklest måten å lagre et vedlegg i SharePoint er å mellomlagre det på skrivebordet, og så laste det opp til SharePoint. Puristene liker ikke dette fordi "det burde ikke være nødvendig med denne omveien", men det virker :-)

Dette fungerer også med Teams Filer. Åpne Teams og gå til Filer i ønsket kanal. Dra vedlegget over på skrivebordet og dra det så videre til Filer. Slett dokumentet på skrivebordet. Det virker og tar bare noen sekunder.

For SharePoint-vante

Illustrasjon viser lagring av vedlegg i Teams vie SHarePoint

Det mange liker med Teams er å lagre dokumenter i Filer, som de finner enklere enn SharePoint. Men mange er også fortrolige med filbehandling i SharePoint.

Er du en av dem, åpne Teams og gå til Filer i ønsket kanal. Velg Åpne i SharePoint. Nå kan du dra vedlegget rett over fra eposten til SharePoint og det ligger nå i Filer som ønsket.

Flere tips til daglige oppgaver i Teams

Lurer du på hvordan du sender et dokument i Filer på epost? Se Jeg sender daglig vedlegg i Outlook - men hvordan sender jeg et dokument fra Teams?

Vil du lagre hele eposten, med vedlegg, i Teams? Se Hvordan jeg deler epostinformasjon med kolleger i Teams.