Hjelp! Jeg har blitt innkalt til Teams-møte. Hva gjør jeg?

Bildet viser figurer som deltar i Teams-møte

Mange har brukt Skype for Business til møter i mange år både med kolleger og eksterne deltakere. I disse dager oppdager flere og flere små og mellomstore virksomheter at de blir "oppgradert" til Microsoft Teams. Dette gjelder Office 365 kunder som bruker Skype for Business online til chat og nettmøter.

Kanskje du ikke inviterer til så mange nettmøter selv, men deltar i møter andre kaller inn til?

Da vil du plutselig oppdage at du blir innkalt til Teams-møte og ikke til Skype-møte. Hva gjør du da?

Delta fra Teams-appen eller nettleser

Du har to valg. Du kan delta fra nettleser, eller du kan delta fra Teams-appen på Windows, Mac, eller telefon og nettbrett. Dersom du allerede har Teams appen er det greit. Da vil den vanligvis åpnes automatisk, eller du får spørsmål om å bekrefte at du ønsker å bli med i Teams appen.

Hva om du ikke har Teams appen fordi du ikke bruker Teams? Da kan du laste den ned (gratis) og bli med. Laster du ned Teams-appen kan du gjøre dette selv om du ikke har en Office 365 konto og kanskje bare deltar som gjest uten å være pålogget med noen konto. Ønsker du ikke å gjøre dette kan du velge å bli med i nettleser. Det fungerer også bra, men har noen begrensninger.

Skjermbilde viser forhåndsinstillingene før du går inn i et Teams-møte

Gjør dine valg før du går inn i møtet.

Det de fleste trener å beherske for å kunne delta og bidra i Teamsmøter er å bli kjent med styringsmulighetene i møtet. Når du går inn i møtet vil du på forhånd kunne gjøre valg om du skal gå inn i møte med åpen mikrofon og video, eller om du starter uten dette. Du får en forhåndsvisning av deg selv så du kan sjekke frisyren får du viser deg frem i møtet :-)

Ta kontroll under møtet.

Når du kommer inn i møtet tar du kontroll over din deltakelse med en menylinje på skjermen. Denne er usynlig med mindre du flytter markøren din til omtrent en 1/4 fra nederste kant på møtevinduet. Da kommer den til syne.

Illustrasjon viser styringsmulighetene i et Teams-møte

Trenger dere å bli gode på Teams-møter raskt kan dere sette av 1 time og invitere Smart endring inn til dere i en nett-workshop for et lynkurs i Smarte nettmøter med Teams. Da mestrer alle Teams-møter på 1-2-3.